Normal view MARC view ISBD view

  Pràctiques dialògiques : interseccions de la pedagogia crítica i la museologia crítica = Prácticas dialógicas : intersecciones de la pedagogía crítica y la museología crítica = Dialogical practices : the intersections between critical pedagogy and critical pedagogy

Other(s) author(s) : Allen, Felicity, [egile] ; Àlvarez, Àngels, [itzultzaile] ; Rodrigo, Javier, [editore] ; Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma, [argitaratzaile]Language : CatalanOther(s) title(s) : Prácticas dialógicas : intersecciones de la pedagogía crítica y la museología crítica ; Dialogical practices : the intersections between critical pedagogy and critical pedagogy.Palma de Mallorca : Fundació Es Baluard Museu d'Art Moderns i Contemporani de Palma D.L. 2007261 orrialde : zuri-beltzeko argazkiak ; 23 cm + 1 disko (DVD)(Ikus) Testua + Irudia (mugimenduan): bitartekorik gabe: bideoaISBN : 978-84-935852-2-8.Museology |
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Ikasi
Current location Collection Call number Status Date due Barcode
Tabakalera-Ubik
Orokorra / General
Arteleku 72 PRA (Browse shelf) Available 673333
Tabakalera-Ubik
Orokorra / General
Tabakalera 72 PRA (Browse shelf) Available 638770

Itzulpenak: Angels Alvarez, Judith Glueck, Karen Michelsen, matias Mulet, Javier Rodrigo.

Testuak: Felicity Allen, Carmen Mörsch, Carla Padró, Javier Rodrigo, Veronica Sekules, Eva Sturm, Marie-Claire Uberquoi.

Liburuan:
En l'evolució recent del món cultural, els museus han adquirit una importància sense parangó en el passat, la incidència de la qual afecta nombrosos àmbits de la societat. Un d'aquests àmbits és el de la pedagogia, que ha experimentat un desenvolupament espectacular, obrint noves perspectives i un ampli camp d'investigació.
Dir que la cultura és la pedra angular sobre la qual es fonamenta la formació de cada persona, especialment la seva formació humanística, és sens dubte un lloc comú. Tot i que en el context actual, en què, les escoles i fins i tot algunes universitats s'orienten cada vegada més cap a un enseyament de caràcter pragmàtic, no va malament recordar-ho, si no volem crear una societat insensible i mancada de referències humanistes.
Avui en dia, els serveis educatius dels museus tenen un paper essencial per apropar el públic jove i també adult a la creació artística. Però fins i tot la seva funció va molt més enllà, perquè compensa d'alguna manera l'escassa tenció dels programes escolars envers l'ensenyament de les pràctiques artístiques i de la història de l'art.
D'altra banda, és convenient tenir en compte que la pròpia evolució de la creació contemporània, amb la seva vocació pluridisciplinària, ens planteja nous reptes per a la seva difusió i enteniment. Aquesta situació implica mantenir de forma constant un debat obert, per reflexionar sobre la manera d'abordar el contigut d'una exposició, analizar una obra o enfocar la visita al museu.
La celebració del seminari "Pràctiques dialògiques I", organitzat per Es baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma els dies 12, 13 i 14 de juliol de 2006, respon a aquesta preoucupació generalitzada per estudiar i també qüestionar les estratègies aplicades a la pedagogia actual en l'àmbit de la museologia. En aquest cas, les ponències es caracteritzaren per un discurs teòric i crític advocat a favor de "desconstruir" idees, tòpics i evidències sobre l'exdperiència museogràfica.
Aquestes intervencions propiciaren intercanvis d'opinios diverses, que serviren per animar els tallers i laes sessions de treball en grup. En resum, es tracta d'una experiència enriquidora, que ens recorda que un museu no és un mer lloc d'exhibició d'obres d'art, sinó un lloc viu, vinculat estretament a les problemàtiques de la nostra societat.

DVDan: Tailer bakoitzaren garapena isladatzen duten argazki eta bideograbazioak. Gainera, Javier Rodrigo, Carmen Mörsch, Eva Sturmenen kasuetan, hurrenez hurren: "Garbage problem: Center for urban pedagogy" eta "Anna Zosik: Sorry Andy, I'm faster".

Testuak katalanez, gaztelaniaz eta ingelesez.
Textos en catalán, castellano e inglés.

Pràctiques dialògiques. interseccions de la pedagogia crítica i la museología crítica. Seminari taller. 2006ko Uztailak 12tik 14 arte. Palma-n.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer


If you liked this, you may be interested